Nastavni predmet Hemija službeno je uvršten u Kalendar takmičenja

Preuzeto sa irpo.ba

Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo donosi izvanredne vijesti za sve ljubitelje hemije i obrazovanja u regiji. Nastavni predmet Hemija službeno je uvršten u Kalendar takmičenja, smotri i revija za djecu predškolskog nivoa, kao i učenike osnovne i srednje škole za školsku 2023/2024. godinu.
Ovaj značajan korak prema promociji hemijske nauke i obrazovanja obilježen je svečanim sastankom koji je održan u srijedu, 6. septembra 2023. godine, u hotelu “Hollywood”. Sastanak je okupio nastavnike hemije koji predaju u devetom razredu osnovne škole i drugom razredu gimnazije.
U uvodnom dijelu sastanka direktorica JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo Senada Salihović obratila se prisutnim nastavnicima motivirajućim riječima. Izrazila je svoje duboko zadovoljstvo što je hemija dobila priznanje i značajno mjesto u obrazovnom kalendaru.
Sabina Piknjač, viši saradnik za izvrsnost i liderstvo, koordinator takmičenja, također se obratila prisutnima, pruživši detaljne informacije o načinu provođenja takmičenja i strukturi Uputstva o organizaciji i provođenju takmičenja.
Sastanak je bio obogaćen predavanjem koje je održao prof. dr. Fehim Korać s Prirodno-matematičkog fakulteta, Odsjeka za hemiju. Profesor Korać je istaknuo izvrsnost u svijetu hemije i podijelio dragocjene informacije o metodologiji provođenja takmičenja, inspirirajući sve prisutne svojim znanjem i iskustvom.
Ovom značajnom događaju prisustvovalo je 48 nastavnika hemije.